به گزارش خبرگزاری مهر، رهبر انقلاب اسلامی در بیانیهی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربهی ۴۰ سالهی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریهی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» بهسوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود.
به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR طی سلسله یادداشتها و گفتگوهایی در قالب پروندهی «گام دوم انقلاب» به بررسی و تبیین ابعاد مختلف این بیانیه میپردازد. در ادامهی سلسله مطالب این پرونده، آقای محمدحسین وزارتی کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانهای در یادداشت کوتاهی به بررسی راه موفقیت ملت ایران در چهل سال دوم انقلاب اسلامی پرداخته است.
بیایید تصور کنیم مسیری که با پیروزی انقلاب اسلامی پیمودهایم همانند یک دوی امدادی میماند که دور اول مسابقه اگرچه پرفراز و نشیب اما با موفقیت به پایان رسیده و دونده باید چوبدستی را به نفر بعدی تیم خود بدهد تا او با همان هدف و در همان جهت، اما با سرعت بیشتر به مسابقه ادامه دهد. حال چله اول انقلاب اسلامی ایران به پایان رسیده و باید چوبدستی به نفر بعدی داده شود تا «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» آغاز شود. پیامی پرمحتوا و تحلیلی جامع نسبت به گذشته، حال و گام دوم انقلاب اسلامی از سوی حضرت آیتالله خامنهای منتشر شد؛ پیامی سراسر اقتدار و امید و مصداق بارز آرمانخواهی واقعبینانه. به زعم نگارنده اما مهمترین نکته این پیام، فرمان پوستاندازی در بدنه حاکمیتی جمهوری اسلامی در آغاز چله دوم انقلاب است؛ یعنی لزوم گشودن عرصه حاکمیتی برای ورود «نسلی که اینک وارد فرآیند بزرگ و جهانی ۴۰ سال دوم میشود» و «پا به میدان عمل میگذارد تا بخش دیگری از جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ را آغاز کند.» شاید این طور به ذهن متبادر شود که رهبر انقلاب همیشه به نقش جوانان در مسیر پیشرفت کشور تأکید میکردهاند و نام جوانان را در کنار دیگر ظرفیتهای کشور برمیشمردند و امید و نوید آیندهای خوب را برای ایران ما مژده میدادند. اما به نظر میرسد تفاوتی در این پیام با سخنان گذشته رهبر انقلاب وجود دارد.
درست است که رهبری همیشه به مسؤولان کشور توصیه میکنند از ظرفیت جوانان استفاده شود، اما اینبار امیدواری به آینده کشور را منوط به حضور جوانان در عرصه حاکمیتی کردند: «راه طیشده فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنباله این مسیر که به گمان زیاد، به دشواری گذشتهها نیست، باید با همت و هوشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعالان جوان، در همه میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بینالمللی و نیز در عرصههای دین و اخلاق و معنویت و عدالت، باید شانههای خود را به زیر بار مسؤولیت دهند، از تجربهها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته اسلامی بسازند.» با این اوصاف میتوانیم بگوییم تنها راه موفقیت و پیشرفت انقلاب در دومین چله از زندگی خود و نیز اصلاح عیبها و نقایص موجود، ورود جوانان به عرصههای حاکمیتی و مدیریتی کشور است
حال این نقشه راه، دو مخاطب اصلی دارد: اول، جوانان هستند که باید با درک موقعیت کشور، خود را آماده این انتقال بزرگ کنند و دوم، سیستم حکمرانی کشور که باید ضمن زمینهسازی و فراهم کردن مقدمات این انتقال نسلی در عرصه حاکمیتی و مدیریتی، خود را آماده تحویل این عرصه و میدان به جوانان بکند. به نظر میرسد این کار بزرگ به یک نقشه راه اجرایی و زمانبندی واقعبینانه نیاز دارد تا با کمترین هزینه و حاشیه، این پوستاندازی صورت پذیرد.
اگر جمهوری اسلامی بتواند این اتفاق بزرگ را بهخوبی رقم بزند، یکی از مهمترین گامهای خود را در جهت اصلاح چرخه معیوب اجرایی و نیز شکستن حلقه تکراری و بعضا بسته مدیریتی کشور برداشته است. گرچه سابقه خوبی از این تغییر و تحولات در اذهان ما وجود ندارد و حتی در برهههایی بیشترین مقاومت را در برابر اینگونه تغییرات شاهد بودهایم، اما امیدواریم با انتشار این پیام، راه برای این اتفاق حیاتی و سرنوشتساز هموارتر شود.
همیشه در مسابقات دوی امدادی، چهار دونده را طوری چینش میکنند که نفرات آخر، توانایی و سرعت عمل بیشتری نسبت به نفرات اول داشته باشند تا بتوانند قدمهای نهایی را بهتر بردارند و هم اینکه اگر نفرات قبل، بنا به هر دلیلی ضعف و کاستی داشتند، با توانایی نفر آخر جبران کنند. بنابراین به انگیزه، همت و استعداد جوانانمان اعتماد کنیم و چله دوم انقلاب را به آنها بسپاریم.
نظر شما